Vänstern rasar: Bush agerar för frihandel in i det sista

Många har sagt att man hoppades att Barack Obama ljög när han under valrörelsen talade i tydligt protektionistiska termer. Men i demokratiska partiet är känslorna starka mot frihandel. Det märks i en artikel i Salon, Bush sets free-trade trap for Obama.
Man är rasande över att president Bush i sitt möte med tillträdande presidenten talat om hur Obama skulle kunna få frihandelsavtalet med Colombia godkänt. Tidningen lägger ”skulden” för frihandelsavtalet Nafta på Bush den äldre, som 1992 försatte efterträdaren Bill Clinton i ett sådant läge att Clinton inte kunde säga nej till Nafta.
Detta får inte upprepas! Republikaner får inte tvinga demokrater till frihandelsavtal.
Amerikanska jobb ska skyddas från konkurrens.
Huruvida Obama ljög om sin protektionism kommer snart att stå klart. Facket och vänstern kommer inte att hålla inne med kritik mot den nye presidenten om han sviker sina vallöften om att isolera amerikansk ekonomi.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen