Mexiko farligare än Irak

I Dokument utifrån fortsätter man köpa in ”dokumentärer” av Michael Moore-snitt som ser USA som den store satan, och där man fortsätter älta enstaka fångtransporter från början av 2000-talet. Varför väljer SVT detta ältande? Det finns ju så mycket mer som händer i världen, och som drabbar hundratals miljoner människor. Men svårta problem och brister som finns i stora delar av världen tycks för SVT inte vara intressant.
SVT:s Agenda var dock igår kväll ett undantag, som innehöll ett intressant reportage och samtal om Mexiko, vars korruption, våld och kidnappningar genomsyrar hela samhället. Polisen ligger bakom många kidnappningar och politikerna är i hög grad betald av narkotikamaffiorna. Det är farligare i Mexiko än i Irak, konstaterades det i inslaget.
Världen utanför Sverige är ingen vacker historia. Det är i många länder värre än i Irak. För allmänbildningens skull behöver public service sluta med sitt ensidigt tröttsamma amerika-hat och ge publiken kunskap om alla delar av världen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen