Klimatlobbyn har fel om temperaturen i oktober

Hittills har klimatalarmisterna byggt sina varningar på databaserade prognoser om framtiden. Frågan har varit om vi människor vet tillräckligt om hur klimatet fungerar för att kunna beräkna framtida utfall. Det har blivit en diskussion om tro. Den är inte särskilt konstruktiv, och den har likt inkvisitionen under medeltiden handlat om att utpeka avvikande uppfattningar som kätteri och irrläror.
Men nu börjar det bli intressant. Klimatlobbyn i form av det Al Gore närstående Nasa’s Goddard Institute for Space Studies (GISS),  hävdar att temperaturen i oktober i år var den varmaste som någonsin uppmätts.
Nu talar vi om emperi. Om sådant som går att kontrollera, verifiera och bedöma som sant eller falskt.
Och så fort klimatlobbyns alarmism kan kontrolleras, visar det sig att den har… fel. 
Daily Telegraph rapporterar i The world has never seen such freezing heat i att bloggar kunnat avslöja att GISS använder temperaturuppgifter om sensommarmånader som uppgifter för oktober!

GISS databaserade temperaturkartor verkar visa utslag över stora delar av Ryssland som är 10 grader högre än normalt. När experter bakom de två klimatkritiska bloggarna Watts Up With That och Climate Audit började detaljanalys av data som GISS använt gjorde de häpnadsväckande upptäkter. Skälet till de avvikande siffrorna hade sin förklaring i att statistik från Ryssland och andra platser överhuvudtaget inte baserades på temperaturmätningar i oktober. Siffror från tidigare månader hade helt enkelt kopierats och körts två månader i rad.

Så är det. När klimatlobbyn inte ens kan få temperaturen rätt för förra månaden, hur i hela fridens namn kan NÅGON enda klok människa tro att de kan få temperaturen rätt om tio år, hundra år?!?
Klimathysterin bygger på en religös tro. Och därför att det är ekonomiskt lönsamt att slå larm. Politikerna öser skattepengar på de forskare som ”bekräftar” det man vill få fram. Med klimathot kan politiken legitimera ökad makt till staten. När Karl Marx inte duger för att centralisera makten i samhället, använder man lika gärna påhittade klimatprognoser.
Men makt ska inte erövras på falska ”vetenskapliga” varningar. 
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen