Kvinnoforum och den feministiska korruptionen

Helsingborgs Dagblad skriver om skandalen kring ”Kvinnoforum”, Håll i pengarna:

Svenska Dagbladet och TV4 kunde tillsammans avslöja hur organisationen Kvinnoforum på tvivelaktiga grunder under årens lopp fått stora ekonomiska bidrag från stat och även från Stockholms stad … Utan att gå in på detaljerna i just denna affär så kan man bara konstatera att det tyvärr inte är första gången som vi får ta del av sådana här händelser. Även om vi i Sverige tror oss vara ganska fria från korruption så dyker det då och då upp affärer som borde leda till att politiker och andra ansvariga lär sig att bättre hålla i pengarna.

Och särskilt feminismen driver fram korruption. Minns hur förre jämställdhetsminister Margareta Winberg spred bidragspengar till tvivelaktiga och rent falska projekt i kvinnosaken. Minns hur Feministiskt initiativ slutade vara politiskt parti, för att som opolitisk förening kunna kvittera ut hundratusentals kronor i statsbidrag, för att sedan åter börja tala om att ställa upp i val.
I Sverige ser korruptionen ut så här: man säger sig arbeta för den fråga som står högst på den politiskt korrekta dagordningen. Då är politiker som mest ivriga att ösa pengar över frågan, utan att ställa så många frågor. Pengaslöseriet är politikernas sätt att visa sin goda vilja, och för att förhäva sin egen betydelse. Att skattebetalarna därmot får stå för notan, tycks få ha en tanke på.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen