Energipolitik utan tjafs

I Svenska Dagbladet rapporterar Per Gudmundson:

”Sluta tjafsa”, sa Maud Olofsson på Industridagen och rev ner applåder. Budskapet? Kärnkraften har en stor och tydlig roll att spela även fortsättningsvis.
”Energipolitiken kommer att stå på tre ben i framtiden: vattenkraft, kärnkraft och förnybart. Den som bara vill ha kärnkraft måste också acceptera de förnybara alternativens betydelse. Och den som tror att vi bara kan klara oss med förnybart måste också acceptera kärnkraften, som kommer att behövas under överskådlig tid.” Citatet är utskickat av IF Metall, som jublar över Olofssons klarhet i frågan. Antagligen känner de sig betydligt mer hemma med en centerpartistisk näringsminister än med alternativet.

Kan inte annat än instämma. Kärnkraftens laddning är överspelad. Avfall som måste förvaras i långa tider finns nu, att göra avfallsmängden större är ingen moralfråga. Här är ytterligare ett område där Alliansen står starkare än oppositionen.
(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen