Ger vi rabatt på mänskliga rättigheter?

Här hos släktingar i Tranemo i knallebygden (bilden: utsikt från sovrumsfönstret) är Borås Tidning husorganet. I den läser jag en artikel under rubriken ”Kämpar mot hedersvåldet” (ej online). Ikväll blir det debatt på detta känsliga tema i kulturhuset i Borås. Där ska Sara Mohammad medverka. Hon har själv blivit utsatt för hedersrelaterat våld. Hon säger att kunskapen om denna kultur saknas i Sverige och fortsätter:

— Det är också en attitydfråga. Man tar hänsyn till kultur och religion även om de kommer i konflikt med mänskliga rättigheter, som när elever inte behöver vara med på religionsundervisning, sexualundervisning eller gymnastik. Vi får inte ge rabatt på flickors mänskliga rättigheter.

Intressant beskrivning: nuvarande integrationspolitik leder till segregering och ger rabatt på mänskliga rättigheter.
Det är ju detta som Per Schlingmann och moderaterna är på spåren i sitt omtalade förslag om kontrakt för invandrare. Självklart skulle inget kontrakt behövas, om det här i landet var självklart att man inte ger rabatt på mänskliga rättigheter. Om den uttalade politiken var assimilering in i västerländska värderingar.
Se mer i bloggen: Liberalism kräver assimilering, Amerikansk assimiliering mot svensk inte-gration.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen