70 år efter kristallnatten står vänstern för antisemitism

9 november 1938 trappades förföljelsen av judar upp i Tyskland. Inför årsdagen har den tyska förbundsdagen antagit en resolution mot händelsen, rapporterar Deutsche Welle i Merkel Urges Action Against Racism on Kristallnacht Anniversary. Det var National-socialisterna som stod för förföljelsen då och idag är det vänsterpartiet som inte är rumsrent:

Tysklands parlament antog en resolution mot anti-semitism för att markera 70-årsdagen av pogromen efter en strid om vänsterpartiet Die Linke skulle tillåtas att vara med.
Förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater arbetade för att utelämna Die Linke eftersom det samarbetar med “extremister fientliga till judar” — en referens till palestinska Hamas.

Ja, att hedra mördade judar ena dagen, för att nästa stödja dem som i vår tid har som mål att döda judar i Israel borde vara för mycket också för en hycklande vänster.
Igår sände Discovery en dokumentär om flygplanskapningen som slutade i Entebbe i Uganda 1976. Det var inte de två palestinska kaparna som sorterade passagerarna i judar och icke-judar, det var de två tyska kommunistiska terroristerna som gjorde det. En israelisk kvinna som medverkar i dokumentären beskriver vilken fruktansvärd känsla det var att åter se tyskar skilja ut judar. De judiska passagerarna hölls kvar, medan övriga släpptes.
Det är löjeväckande att höra svenska vänsterdebattörer tala om att vänsterterrorn i Västtyskland på 1970-talet syftade till att “göra upp” med tystnaden om nazismen. Tvärtom använde ju dessa tyska vänterterrorister samma verktyg som nazisterna: våld, hat, hot och skräck.
Denna sortering av passagerarna bidrog till att Israeliska försvarsmakten genomförde en fritagning som blev en succé. Alla passagerarna på flygplatsen räddades, alla terrorister sköts ihjäl. Detta resoluta ingripande satte stopp för terrorvågen genom flygplanskapningar för ett bra tag.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, )

Rulla till toppen