Ulvskog kan göra EU-valrörelsen intressant

Det är ett smart drag av socialdemokratin att som svar på Junilistans val av förre s-riksdagsmannen Sören Wibe som partiordförande, välja Marita Ulvskog som toppnamn i EU-valet. Folkbladet skriver i ledarsticket Välkänd & ökänd:

Partisekreterare Marita Ulvskog ska toppa socialdemokraternas valsedel till EU-parlamentet. Ulvskog är ett bra namn. I lämpliga valkretsar är hon tillräckligt välkänd och ökänd för att dra till sig ett valtemperaturhöjande intresse.

Men än mer intressant blir att höra tidigare EU-skeptikern Marita Ulvskog klargöra hur hon ser på att allt mer beslut flyttas bort till Bryssel. Hur ska balansen mellan central byråkrati och nationellt självbestämmande se ut?
Och hur försvarar Marita Ulvskog att socialdemokraterna varit det parti som medverkat mest till överflyttande av makt till Bryssel? Det visade en studie som presenterades på försommaren.
Med en något annan framtoning från socialdemokratin hoppas jag också att borgerliga kandidater ska våga ta ut svängarna och tydligare vända sig emot Brysselbyråkratin inför europavalet i juni nästa år.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen