Älgjägare som Sarah Palin. . .

Man försöker ta heder och ära av republikanske vicepresidentkandidaten Sarah Palin på många sätt. Men jag undrar om dessa utfall mot Palin inte säger mer om dem som yttrar orden än om henne. Ta den svarte demokratiske kongressmannen Alcee Hastings, som använder det faktum att Palin är älgjägare mot henne. CBS rapporterar att Hastings sagt:

— Den som vårdar vapen och flår älgar bryr sig inte så mycket om vad som händer med judar och svarta… Om Sarah Palin inte är skäl nog för er att komma över vilka problem det nu är ni har med Barack Obama, då måste ni ta mig faen vara mer uppmärksamma.

Jag vet inte vad vänstern i USA har mot älgjägare, men det är inte första gången man antyder att älgjägare är korkade, om inte nazistanstrukna. De här utfallen visar ett oerhört förakt och fördomar mot människor som har annan livsstil än den urbana. Tack och lov saknar vi den i Sverige. Här är älgjakt något naturligt, en del av friluftslivet och kanske till och med något prestigefullt att delta i också för stadsbor.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen