Danska LO vill sänka skatten på arbete

Sedan det svenska jobbskatteavdraget införts och utökats har Danmark gått om Sverige som landet med världens högsta skatter. Nu börjar Danmark reagera och följa efter Alliansens inriktning mot arbetslinjen. Att liberale statsministern Anders Fogh Rasmussen gör det är kanske inte så överraskande, men även LO-facket är med, rapporterar Berlingske Tidene i Fogh vil udvide arbejdstide:

— För vanliga löntagare handlar det om vad han eller hon får ut av att arbeta mer … För det är inte så intressant att arbeta extra när man måste avvara 68 kronor i skatt på den sist tjänade hundralappen, säger LO-ordförande Harald Børsting.

Visst vore det intressant om LO också i Sverige tittade på sina medlemmars skatter och jämförde jobbskatteavdraget med vad löneökningar har givit netto. Att förtiga denna lättnad i skatter för svenska anställda ligger inte i deras intresse. Det är ju vad man får ut netto som räknas!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen