S ‘räddar’ jobben – med småsmulor

Det är inte så lite kalkon över den debattartikel som s-talesmännen i arbetsmarknads- och näringslivspolitik Birgit Högman och Tomas Eneroth idag presenterar i Dagens Industri, Så vill s rädda jobben:

Vi stärker och tydliggör arbetslinjen i vår politik. Fler jobb är vår allra viktigaste fråga. Därför kommer vårt budgetalternativ att ha ett tydligt industrifokus. Bland annat föreslår vi: Ett klimathandslag med fordonsindustrin, med fordonsforskningsprogram för att bidra till fortsatt svenskt fordonstekniskt spetskunnande inom miljö och säkerhet.
Stärk exportstödet, 60 miljoner kronor riktade till småföretagens export, för att stärka svensk närvaro på viktiga marknader, för tjänste- och miljöteknikexporten. Dessutom ett särskilt program på 15 miljoner kronor för att stärka industriunderleverantörernas export.

Artikeln inleds med stora ord och ambitioner för att ramla ner i småsmulor av exportkrediter. Vad är 60 miljoner kr i statsbudgeten? Absolut ingenting! När Alliansen talar om tredje steget i jobbskatteavdraget rör det sig om 15.000 miljoner kr. DET är pengar.
Jag begriper inte vad socialdemokraterna håller på med. Det är som att bråka om femtioöringar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen