Carl Bildt kryper inte för Ryssland

Den här nyheten är rätt intressant: Carl Bildt portad i Ryssland. I Europarådet skriker en ryss att Bildt är “oförskämd” eftersom han åkt till Ukraina. När Bildt har velat besöka Moskva har han fått nej.
Det var ju inte mer än två år sedan socialdemokraterna försökte misstänkliggöra Bildt för att gå ryska intressen till mötes därför att han haft uppdrag och aktier i ryska bolag innan han blev utrikesminister. Nu skulle det inte förvåna mig om socialdemokraterna anklagar honom för att vara för kritisk mot Ryssland.
Jag tycker vi ska vara stolta (för att använda ett bildskt ordval) över att den svenske utrikesministern väcker starka känslor i ickedemokratiska regimers maktcentrum. Det betyder att Sverige gör sin röst hörd. Och till skillnad från Olof Palmes tid, så är det nu till förmån för demokrati och människors frihet, inte till försvar för kommunistiska diktatorer som Fidel Castro.
Vi gör framsteg i utrikespolitiken trots allt…
(Andra intressanta bloggar om , a rel=”tag” href=”http://bloggar.se/om/carl+bildt” mce_href=”http://bloggar.se/om/carl+bildt”>Carl Bildt, , ,, , < , , )

Rulla till toppen