Sänkt straffålder är rätt

Det ska tydligen en advokat till, för att inse att det krävs hårdare tag mot unga ligister.  Peter Altin säger till Svenska Dagbladet, Kd-politiker vill sänka straffålder:

– Under snart 35 år som advokat har jag sett en utveckling där barn under straffmyndighetsåldern begår allvarliga brott, innan de kan få någon riktig sanktion. Att prata med socialtjänsten kanske alla inte tar på allvar, säger han.

Äntligen! En politiker som har kontakt med verkligheten. Det rådande systemet innebär att unga under flera år kan göra kriminell karriär utan att något händer. Först när man sitter fast i skiten kommer rättsstatens motåtgärder. Det är ingen god uppfostran, det är att lura unga att glorifiera livet på lagens skuggsida. En missuppfattning som kan förstöra deras framtid, för alltid.
Tvärtom är det just unga som behöver snabba, omedelbara och kännbara straff för att inse att nackdelarna med brott och våld är så stora att man ska välja andra banor i livet.
Arbetsläger (snällare uttryckt: ”kollektiv” eller ”kollo” med stränga regler) i Norrlands inland och andra påtagliga metoder att flytta unga ur deras destruktiva miljö skulle göra stor nytta både för samhället och för de unga.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen