Socialdemokratisk utrikespolitik i spillror

Upsala Nya Tidning gör en intressant iakttagelse i dagens ledare:

Vad är värst – Rysslands överfall på Georgien, eller de ordalag i vilka utrikesminister Carl Bildt formulerade Sveriges kritik mot denna aggression? Man behöver bara ställa frågan för att veta svaret. Ändå är engagemanget, om än inte den sakliga tyngden, i den kritik som socialdemokraterna riktar mot Carl Bildt långt kraftigare än de förströdda formuleringar av kritik som uttalas mot Ryssland …
Detta är en rätt sorglig syn. Socialdemokratin borde orka höja sig över denna småaktighet.

Småaktighet är ordet. Så kan man sammanfatta deras utrikespolitik nuförtiden. Det bevisar att socialdemokratin har övergivit rollen som statsbärande parti i Sverige. Man har inte längre förmågan att uttrycka sig som om man talade å hela landets vägnar.
Man har intagit den oansvarighet som kännetecknade borgerliga partier före Alliansens födelse. Och som delvis förklarade varför de inte vann val. Partier som upplevs som sekteristiska, som bara ser till partiets bästa, är för många väljare inte pålitliga nog att leda nationen.
Lästips: summering av regeringens utrikesdeklarationer 1976-2008
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen