Satir: när politikerna saboterat marknaden

Ekonomijournalisten Olle Rossander riktar på DN-Debatt hårt kritik mot sin egen bransch, massmedierna, för att de inte kritiskt granskat lånemarknaderna och bankernas affärer. Rossander tipsar också i PS i papperstidningen om ett klipp på YouTube:

Det kanske bästa exemplet på lysande journalistik och därmed en indirekt kritik mot journalistiken är den briljanta, enkla och begripliga förklaring av den krisutlösande subprime-marknaden som levererades för snart ett år sedan — av två brittiska komiker, John Bird och John Fortune. På åtta minuter på YouTube gjorde dessa vad en rad svenska ekonomijournalister inte lyckats med förrän de senaste veckorna.

Och jag håller med. ”The Long Johns” i Channel Four är brittisk satir av världsklass. Men kom ihåg att detta är vad som händer när väl politikerna tvingat på banker och bolåneinstitut att låna ut till ”nya grupper”.
httpv://www.youtube.com/watch?v=UC31Oudc5Bg
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen