Sarah Palin gör vänsterfeminister vettigare

I DN:s söndagsbilaga (ej online) intervjuas tre svenskar om Sarah Palin och om hennes betydelse för kvinnor. Roland Poirier Martinsson vid Timbro och tidigare verksam i USA pekar på betydelsen av förebilder och att det blir lättare för andra kvinnor om Palin banar vägen till höga ämbeten. Men mest intressant är nog att dunderfeministen Tiina Rosenberg säger:

Det räcker nämligen inte att vara kvinna.

Se där. Det krävdes en kristen, konservativ kvinna för att få en svensk feminist att erkänna att kön inte är avgörande. Därmed erkänner Tiina Rosenberg att alla former av kvotering är fel. Det går inte att göra urval efter kön. Feministerna borde sluta tala om kvotering till börsbolagens styrelsen och andra positioner. Det är människors kunskaper, erfarenheter och karaktär som ska avgöra, inte grupptillhörighet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen