Obama hämnas på medier som ställer tuffa frågor

För första gången i den här presidentkampanjen fick Obama-kampanjen annat än smörfrågor från en journalist, när Barbara West i WFTV, en lokal TV-station i Florida, intervjuade Joe Biden. Detta gjorde Obama så rasande att hans kampanj nu stoppar alla framtida intervjuer för TV-kanalen. Det framgår av ett uttalande som rapporteras i Orlando Sentineal, Obama campaign cuts off WFTV after interview with Joe Biden:

“Den här avbokningen är inte förhandlingsbar, och ytterligare möjligheter för intervjuer med den här kampanjen är osannolika, som bäst, för återstoden av den här valrörelsen”, skriver Laura McGinnis, kommunikationsansvarig för Obama-kampanjen i Florida.

Vad var det som var så fruktansvärt att en presidentkampanj inleder bojkotter mot medierna? Frågor om rörmokaren Joe och innebörden av Obamas uttalande om att han ska “sprida tillgångarna” (spread the wealth around).
Om John McCain och Sarah Palin var samma prinsessor på ärten hade de tvingats ställa in alla — precis alla! — medieframträdanden. Medan alla journalister kysser Obamas fötter och smörar för honom, utsätts McCain-kampanjen för ständiga påhopp och negativa utfall.
Barack Obamas överkänslighet för raka frågor är alarmerande. Att hota massmedierna med bojkott om de inte smörar för honom är tendenser som är vanligare i diktaturer än i demokratier. Och frågorna till Biden var inte särskilt tuffa. Se själv:
httpv://www.youtube.com/watch?v=sQXcImQfubM
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen