Nya tecken på rättsstatens sammanbrott: allt färre vågar vittna

I snabb takt avvecklas den svenska rättsstaten. Medborgarna vet att de är utlämnade och att det inte längre finns någon ordningsmakt att tala om. Att vittna i rättegång gör man på egen risk. Enligt svensk kriminologi är det våldsverkarna som är offer, så vittnar man mot dem är man osolidarisk och ska ha stryk. Polisen tittar bara på. Facket förhindrar ingripande mot kriminella, eftersom det kan leda till arbetsskada. Brottslingar kan ju vara farliga!
Ekot berättar att ungdomar förhindras av sina föräldrar att vittna i rättegångar, Föräldrars oro pressar unga brottsoffer att inte vittna. Här får nya generationer redan från början lära sig att det är buset som bestämmer i Sverige.
Laglösheten breder ut sig. Allt medan de politiska etablissemangen gömmer sig bakom allt större säkerhetsarrangemang. Om vanligt folk som klubbas ner ute på gatorna bryr man sig inte ett smack. Den otryggheten får växa obehindrat.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen