McCain angriper Obamas socialistiska tongångar

Skälet till att demokratiska partiet och massmedierna angripit rörmockaren Joe i Ohio som hittills ställt den enda fråga som under valrörelsen blottlagt Barack Obamas verkliga tänkande, är att man vill leda bort uppmärksamheten från Obamas ärliga svar. John McCain tänker inte låta det ske.
Los Angeles Times rapporterar från McCains valmöten i går, McCain says Obama wants socialism:

De senaste dagarna har McCain fokuserat på den kommentar som Obama gjorde i försvar för sin skattepolitik till Samuel Joseph Wurzelbacher i Ohio, bättre känd som Joe rörmokaren. Obama, som knackade dörr i Wurzelbachers villaområde förra helgen, sa till honom: “När du sprider ut tillgångarna, är det bra för alla” (When you spread the wealth around, it’s good for everybody).
I ett nationellt radiotal som McCain höll innan under lördagen besökta Nordkarolina och Virginia, sa han att Obamas tongångar låter “väldigt likt socialism”.
— Åtminstone i Europa är de socialistledare som beundrar min motståndare öppna med sina avsikter, sa McCain. “De använder siffror och ärligt språk. Och vi borde kräva samma hederlighet från senator Obama. Att höja skatter för vissa för att dela ut pengar till andra är inte en politik för skattesänkningar. Det är politik för en större stat.”

Det rörmokaren Joe gjort, genom att få ett ärligt ord ur Obama, är att styra in valrörelsen på sakfrågorna. Obamas strategi har varit att kampanja på image och framtoning. Under de två sista veckorna fram till valdagen vore det en välgärning för demokratin om McCain kunde se till att valrörelsen handlar om politikens innehåll. Vilka ideologiska val har amerikanska folket att välja mellan?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen