Manifestation för politiska fångar i Ryssland

I de kommunistiska fånglägren i Gulag dog över en miljon ryssar under vidriga förhållanden. Till dem har inte dagens Ryssland återvänt. Men politiska fångar är åter en realitet. Radions Ekoredaktion rapporterar i Manifestation för politiska fångar i Ryssland:

Den här veckan hålls i Ryssland minneshögtider både för Stalintidens offer och för politiska fångar under Sovjettiden. Men vid ett torgmöte i Moskva på torsdagskvällen uppmärksammades de som just nu sitter fängslade av politiska skäl i Ryssland.
– Vi trodde att denna sjukdom i vårt samhälle försvunnit men vi hade fel, sade den välkände människorättsaktivisten Lev Ponomaryov när han talade för ett par hundra mötesdeltagare på Triumftorget i Moskva.

Omvärlden borde göra klart för Ryssland att det bara är fega och svaga regimer som är rädda för politiska motståndare. Ska Ryssland bli starkt och respekterat måste man tillåta opposition och ge ryssar frihet, istället för att skrämma folket till tystnad.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen