Island, Norge och svenska finansministrar

Hallänningen och konsulten i samhälls- och välfärdsutveckling Michael Arthursson är en intressant röst som många inflytelserika personer i Sverige lyssnar på, även om han medialt är en doldis. Därför är det kul att han startat en blogg där han ger kommentarer som inte sällan har en lite annorlunda ton än andra politiskt intresserade. Om dagens snackis — vänsterpartiets isolering — skriver Michael i Varken Island eller Norge:

Men sedan början av 90-talet har svenska finansminstrar från Wibble till Borg satt sunda statsfinanser i högsätet. Med brett parlamentariskt stöd. Och när den nya rödgröna s-mp-alliansen proklamerades igår var just omsorg om statens ekonomi (överskottsmål och utgiftstak) viktiga skäl för att hålla pigga Ohly utanför gemenskapen.
Kan det vara så fint att ordning och reda lönar sig?

Ja, så är det ju. Här ser vi väl något typiskt svenskt. I hur många länder vinner politiker poänger på att inte bara lova ordning och reda i statens budget, utan faktiskt se till att göra det?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen