Ingen nyhet att Colin Powell stöder Obama

Redan för mer än två månader sedan, 14 augusti, rapporterade Fox News, Kristol: Colin Powell Will Endorse Obama:

Chefredaktören för Weekly Standard upprepade på torsdagen att källor uppger att Colin Powell kommer att ge sitt stöd till Barack Obama, även om den förre utrikesministern förnekar rapporter om att han ska tala vid det demokratiska partiets konvent.

Svenska medier kommer att slå upp att Powell nu i TV-intervju sagt att stöder Obama som om det vore en nyhet, men det är bara ytterligare ett bevis på hur man vinklar nyhetsrapporteringen till Obamas fördel.
Även om det är ett kap för Obama, är det ju ett mindre sådant än det McCain vann när demokraternas och Al Gores vicepresidentkandidat Joe Lieberman inte bara gav sitt stöd till McCain utan också talade vid republikanernas konvent. 
Colin Powell var en av dem som hårdast drev på för Irakkriget 2003, och framträdde inför FN:s säkerhetsråd för att övertyga världen om att stödja störtandet av Saddam Hussein. Det vore intressant att höra om Barack Obama har ändrat sig och nu stöder Irakkriget som Powell var en av arkitekterna bakom. Powell var också ansvarig som militär befälhavare för Kuwaitkriget 1991, som Joe Biden röstade emot.
Jag tycker det är lite smaklöst av Powell att skylla partibytet på Sarah Palin, som han gör i TV-intervjun. Obama har inte mer erfarenhet än henne när det gäller det exekutiva ansvaret, tvärtom.
McCain säger i ett uttalande att han inte är överraskad.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen