Ekonomipriset till ekonomen Krugman, inte kolumnisten

Ekonomipriset till Alfreds Nobels minne har gått till USA:s mest korkade kolumnist Paul Krugman. Jo, redan 2005 utsågs han han av National Review till: America’s Looniest Liberal Pundit.
Ingen av New York Times kolumister har så mycket sakfel i sina texter som Paul Krugman. Han har inte ägnat sig åt ekonomisk forskning på ett årtionde, utan tvärtom i sina kolumner spridit konspirationer och osakligheter. Det finns hemsidor som faktagranskat Krugmans kolumn och listat alla fel Krugman har.
Ekonomer är noga med att påpeka att det inte är för hans kolumner han får priset, och inte för hans vänsterinriktade politiska åsikter, utan för äldre studier om frihandel. Tidigare pristagaren Robert Solow säger till Bloomberg,

Det står klart att priset går till ekonomen Paul Krugman, inte kolumnisten eller debattören Paul Krugman.

Mises-institutets ekonomiblogg skriver Krugman wins not for his Keynesian-style macroeconomics, Cato Institute i Krugman’s allow his political views to trump economic good sense, The Austrian Economists i You Cannot Be Serious! Paul Krugman’s Nobel Prize.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen