Sveriges viktigaste reform: ersätt Herr Gårman med Fru

Ett tydligt bevis på att vi har på tok för många politiska uppdrag är att kommuner och regeringen ägnar sig åt att genusanalysera vägskyltar. Norra Skåne rapporterar att Hässleholms kommunfullmäktige hos regeringen begärt att av jämställdhetsskäl få skrota Herr Gårman och ersätta dem med en gående kvinna på skyltarna för övergångsställen.
Regeringen har beslutat att kommunen inte på egen hand får byta skyltningen, eftersom den ska vara enhetlig över hela landet. Men regeringen har i april i år gett Vägverket i uppdrag att utreda om ett generellt könsbyte till Fru Gårman är möjligt att genomföra. Senast den 1 oktober har regeringen krävt ett svar på frågan.
Jag trodde det var ett gammalt aprilskämt, men när också SVD lagt ut nyheten, och vi inte är i april, så måste det alltså vara sant att regeringen lägger ner energi på att fundera över genusperspektiv på trafikskyltar och tycker det är så viktigt att man lägger ut uppdrag om statlig utredning i ämnet.
Snacka om att bränna skattepengar på idiotiska påhitt.
(Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen