Skattechock om socialdemokraterna vinner valet

Det är inte bara Thomas Östros som talar om att återinföra förmögenhetsskatten. Också partiets förstanamn i riksdagens skatteutskott, Lars Johansson, lovar att återinföra förmögenhetsskatten. Partiet säger också nej till tredje steget i jobbskatteavdraget.
Socialdemokraterna är dock väldigt måna om att tona ner ambitionerna och framställa skattehöjningarna som något annat än en chockterapi, vilket framgår i interju hos Affärsvärlden. Men att med munnen säga ”ingen skattechock” lindrar ju inte effekterna av att man lägger fram budgetalternativ med kraftiga skattehöjningar.
Det tragiska är ju att socialdemokraterna försämrar Sveriges anseende genom dessa utspel. Vem vill investera i Sverige när det ledande oppositionspartiet hotar med att rasera landets ekonomi med skattehöjningar?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen