Sex danskar dömda för terrorfinansiering

Sex medlemmar i en vänstergrupp har av dansk hovrätt dömts till sex månaders fängelse eftersom de sänt pengar till den palestinska terrorgruppen PFLP och den colombianska terrororganisationen FARC. Tidningen Politiken skriver i Fighters+Lovers dømt for terrorstøtte:

Hovrätten lägger vikt vid att många civila fallit offer för aktioner från FARC och PFLP … Man konstaterar att palestinska PFLP och colombianska FARC är terrororganisationer vars målsättning är att destabilisera regeringarna i Israel och Colombia …
I januari 2006 började man sälja t-shirts med logotyperna för PFLP och FARC till ett pris av 170 kr/st, varav man lovade att skicka 37 kronor till organisationerna. Båda dessa finns med på EUs officiella lista över terrororganisationer, så polisen slog till och beslagtog 24.982 kronor och kvarvarande t-shirts …
PFLP är känt för bland annat flygkapningar och bombdåd, medan FARC enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch är involverade i gisslantaganden och bombdåd mot lokalbefolkningen i Colombia. Amnesty har kritiserat FARC för överlagda mord på civila.

Hovrättens dom är ett framsteg i kampen mot terrorismen. Det är lätt att i den trygga Norden vifta bort naiva vänsteraktivisters agerande. De vill väl inte döda civila, utan bara ställa upp på stackars palestinier och jordlösa colombianer. Men det kan man göra på andra sätt än att finansiera terrordåd, kidnappningar och mord.
Saker ska tas för vad de är. Och stöd till terrororganisationer ska bestraffas. Finansiering av våld är handlingar och uppvigling till brott. Inte debatt och diskussion som ryms under yttrandefriheten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen