Ung vänster upprättar ‘check-points’ i Malmö

Vänsterpartiets ungdomsförbund upprättade ”check-points” (säkerhetskontroller) vid Gustaf Adolfs torg i Malmö och stoppade förbipasserande. Detta för att visa hur palestinierna har det, sa man. Men man missar en väsentlig del av sanningen. Sydsvenska Dagbladet skriver i ledarstick:

”Genom att stoppa folk mitt i Malmö kan vi förhoppningsvis föda en ökad förståelse för det palestinska folkets situation”, förklarade Sara Mohammadi, ordförande i Ung vänster i Skåne, för Skånska Dagbladet.
Och för att öka förståelsen för det israeliska folkets situation skall Ung vänster ikväll, torsdag, skjuta hemmabyggda raketer från Rosengård mot Slottsstaden – nej, det där sista var ett skämt.

Just det. Vänstern glömmer det brutala och hänsynslösa mördandet som Hamas och andra våldsverkare i Mellanöstern ägnar sig åt. Det blir inte fred förrän palistinier och andra i Mellanöstern erkänner Israels rätt att existera. Att inte EU och andra ställer det villkoret för att lämna bistånd och annan hjälp är en skandal och orsaken till att inga framsteg görs.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , ,, , , , )

Rulla till toppen