Sarah Palin till stöd för Irans förtryckta kvinnor

Igår uttalade sig republikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palin om Iran med anledning av att landets president Ahmadinejad talar i FN i New York denna vecka, Palin on Ahmadinejad: ‘He Must Be Stopped’:

Under Ahmadinejads styre är Irans kvinnor några av de allra mest utsatta medborgarna. Om en iransk kvinna visar för mycket av sitt hår på offentlig plats riskerar hon att bli slagen eller dödad. Om hon rör sig ute på stan i kläder som bryter mot statens klädregler kan hon bli arresterad.
Men trots regimens brutalitet har iranska kvinnor visat mod. Trots hot mot deras liv och familjer har kvinnor arbetat för bättre villkor genom en kampanj vars mål är att uppnå miljontals namnunderskrifter för krav på förändrade diskrimineringslagar. Myndigheterna har reagerat med förväntad barbarism. Förra året dömdes kvinnorättsaktivisten Delaram Ali till 20 piskrapp och 10 månaders fängelse för att ha begått brottet “propaganda mot staten”.

Sarah Palin tog också upp att Ahmadinejad och den iranska regimens strävan över kärnvapen och sa: “Han måste stoppas.”
Jag tycker mig se hur Sarah Palin mejslar ut en egen och för världen ny röst i internationell politik. Den vore intressant att höra, från Vita huset.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen