Sarah Palin: ’staten är problemet’

Det blev jubel i publiken när Sarah Palin höll valmöte i Colorado på måndagen och förmedlade ett budskap alla som gillar Ronald Reagan känner igen: ”allt för ofta är staten problemet snarare än lösningen”, rapporterar AP i Palin spells out her role in McCain administration.
Palin tog för första gången upp sin roll som vice president vid en republikansk valseger. Hon kommer att koncentrera sig på energipolitiken, reformer av offentlig sektor och fokusera på barnfamiljer med speciella behov.
Hon lovade att hon och McCain kommer att röra om i etablissemangen i Washington: ”Under de kommande 50 dagarna kommer kampen om Colorado att bli hård. Vi tar vårt budskap om reformer till väljare av alla bakgrunder, av varje politisk inriktning. Och med er röst kommer vi att skaka om Washington”, sa hon i denna delstat där det är mycket jämt mellan McCain och Obama och som därmed kan avgöra presidentvalet. Se mer i CNN: Palin vows to shake things up; Biden blasts GOP call for change.
Sarah Palin fortsätter alltså att skapa entusiasm i valkampen när hon nu börjar traditionellt kampanjande som vicepresidentkandidat. Hon är omringad av journalister och drar stora väljarskaror till sina valmöten.
Annat är det för Joe Biden, demokraternas vicepresidentkandidat, som alla tycks glömt bort. CNN rapporterar i Biden goes from hot to not since Palin came along:
”Palins medarbetare tvingades meddela journalisterna som reser med guvernören att planet har blivit för tungt och frågade efter frivilliga som kunde ta reguljärt flyg. På Joe Bidens plan finns det däremot mycket plats. Vid ett tillfälle i veckan klev endast sex reportrar ombord.”
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen