McCain har gjort det Obama lovar: samverka i gemenskap

Under många månader har Barack Obama basonerat ut att det är han som kan förena Amerika över partigränserna, och på så sätt förnya politiken och skapa hopp.
I verkligheten har Obama inte gjort något av det han säger sig vilja göra. Det har däremot McCain. Washington Times har gått igenom protokoll från senaten och finner att McCain med lätthet vinner över Obama när det gäller samarbete med politiska motståndare, Records show McCain more bipartisan:

Hur man än summerar, oavsett undertecknade motioner eller omröstningar, så har John McCain samverkat över partigränsen i långt högre utsträckning och med fler politiska motståndare än Barack Obama sedan 2005.
Faktum är att McCain i högre grad har samverkat med demokrater än med senatorer i hans eget parti. Av McCains samarbetspartners under de två senaste mandatperioderna har 55 procent varit demokrater och bara 45 procent republikaner.

Det förklarar ju varför vissa aktivister i republikanerna i våras hade vissa betänkligheter om McCain. Och det visar att om amerikanska folket vill se verklig förändring — bort från den polarisering som både Clinton och Bush stått för — då är det John McCain man ska rösta på.
McCain står över partierna, och det är en egenskap som USA behöver i näste president.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen