Sarah Palin får erkännande i vänstermagasin

Ett av de mest radikala vänstermagasinen i USA, The Nation, ger faktiskt republikanske Sarah Palin ett erkännande efter hennes långa intervju med ABC News, Sarah Steel Ones:

Även om jag avskyr hennes politik såg jag fram emot den omtalade TV-intervjun med Alaskas guvernör Sarah Palin. Gud hjälpe mig, men jag kan inte annat än beundra hennes styrka …
Till feministiska radikaler på krigsstigen: Jag är mer angelägen om att ha integritet — och vara pragmatisk nog — att erkänna mångsidighet och komplexiteten som gör människor så intressanta. Dick Cheney förmår att älska sin lesbiska dotter. Och ja, Condoleezza Rices självdiciplin är en god modell för svarta flickor …
Vänsteraktivister och feminister som fnyser åt kvinnor som har andra politiska åsikter — och som saknar förmåga att skilja på politiska åsikter och frågan om kompetens som det här handlar om: ”Har hon intellekt och erfarenhet nog att bli vicepresident?” — går nu i taket. De bortser också från möjligheten att Palins råa ambition ligger väldigt nära den självförtroende vi vill uppmuntra hos våra döttrar. Sarah Palin är en stark kvinna, och det är bra. Hennes politik… är det inte.

Det är så här jag tycker människor som söker förtroendeuppdrag ska granskas. Deras kunskap, erfarenhet och intellekt måste granskas inför högre ämbeten. Först därefter, om de klarar det testet, blir det intressant att granska kandidaternas politiska värderingar.
Många vill ta en genväg och såga nya, fräscha namn genom att hävda att de inte räcker till om de har ”fel” åsikter. Det är en synnerligen otrevlig människosyn som då blottläggs. Man vägrar visa människor respekt på grund av deras åsikter. Det hör inte hemma i en demokrati.
Och visst är Sarah Palin kvalificerad. Hon har tagit fler strider än Barack Obama. När jag ser intervjuerna med henne ger hon visserligen ett lite nervöst intryck, men vem skulle inte vara på helspänn när man möter någon som är ute efter att sätta dit dig och du vet att tiotals miljoner människor kommer att se hur du klarar dig. Med kritiska glasögon.
Palin klarade alla fällor och särskilt på i den internationella politiken finns det många. Det visar hur begåvad hon är. Och att hon har en god läromästare i John McCain.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen