Sarah Palin eldar inte bara massorna, utan också McCain

Ju mer massmedierna hatar henne, desto mer intresserade och faschinerade blir amerikanerna av henne. Hon drar nu stora skaror till republikanska valmöten, rapporterar Los Angeles Times i John McCain has found a muse in Sarah Palin:

I Albuquerque, New Mexico, finns Dustin Spilsbury i publiken med sin treåriga dotter på axeln. ”Jag är redo för henne som president”, säger Spilsbury, en 30-årig tekniker som lever med sin fru Shannon och deras två barn i näraliggande Rio Rancho. ”Vi älskar henne. Jag hade inte tänkt att rösta alls, men vi är båda sålda på henne.”

Tidningens reporter lägger märke också till något annat:

Han [McCain] blir en mer energisk kandidat med Palin vid sin sida. Med skjortärmarna uppkavlade levererar han sitt budskap med kraft, när han attackerar de gamla, slösaktiga, förlamade, egofixerade Washington-etablissemangen, med penna i hand som han trummar mot podiet … Medarbetare erkänner att Palins närvaro har förvandlat McCain till en vassare kampanjpolitiker, och det är kanske därför som hon övergav planerna på att återvända till Alaska i helgen. Hon kommer istället att kampanja med honom ytterligare två dagar.

Det är uppenbart att Amerika behöver en nytändning i politiken. Många trodde nog att Barack Obama skulle kunna fylla den rollen, men hans tal räcker inte till. De är substanslösa och har blivit tjatiga. Som en sådan där sommarlåt som spelas så många gånger att den blir en plåga som man till slut inte orkar lyssna till.
Sarah Palin kan också hålla tal, men hon har dessutom djupa folkliga rötter. Och hon har tagit politisk strid för förnyelse i verkligheten. Inte bara pratat om behovet av sådan. Därmed är hon en mer äkta politiker än Obama, som mer hör hemma på elituniversiteten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen