McCain-Palin har tagit över temat förnyelse från Obama-Biden

I dagens ledare i Washington Post analyserar man Sarah Palins ledarstil i Alaska, och kommer fram till att hon inte är rädd att ta strid med varesig ”Big Oil”, de stora oljebolagen, eller pamparna i det egna partiet, Palin’s governing style.
Hon har som guvernör löst upp ett dödläge om kontrakt på nära 250 miljarder dollar för naturgas-pipeline från Alaska till övriga USA. Och hon gav kontraktet till ett mindre bolag, TransCanada, trots protester från Big Oil och pamparna. Delstatsförsamlingen backade dock upp henne och godkände kontraktet.
Just detta, att såväl John McCain som Sarah Palin i handling visat sin självständighet gör att de nu tar över temat ”Change”, förnyelse och förändring, från Barack Obama som inte kan visa på några handlingar där han ställt sig upp och tagit strid. Lika lite som Joe Biden gjort något annat än att stämt in i etablissemangets takt.
Därför släpper nu McCain-kampanjen en ny valfilm (30 sek), som understryker detta faktum:
httpv://www.youtube.com/watch?v=bVIaqCjvLpU
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen