Sahlins (s)vaga alternativ

Vi vet att socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har en stor utmaning i att försöka tämja både vänsterpartiet och miljöpartiet inför valet 2010. Men Norrköpings Tidningar tar upp en annan interssant aspekt på oppositionens regeringsalternativet i ledaren, Sahlins (s)vaga alternativ:

När det gäller Mona Sahlins uppgift handlar det också om en balansgång på slak lina. Samtidigt som hon tagit på sig att förflytta socialdemokraterna högerut och som hon säger göra det till företagarnas och entreprenörernas parti skall hon hon skapa en grund för ett långsiktigt samarbete med ett alltmera sekteristiskt och revolutionärt vänsterparti.

Det räcker inte att de tre partierna säger sig vilja samarbeta, de måste dra åt samma håll. Kommer de att klara det?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen