Hur orättvisa skatter vill Mona Sahlin ha?

I Hallands Nyheter lyfter Doris Gunnarsson ett viktigt perspektiv i frågan om skatter inför nästa riksdagsval, Koalition Sahlins väg till maktskifte:

Sahlin växlar mellan att inte ”rädas för” skattehöjning och att försäkra att löntagarna inte behöver frukta någon skattechock vid ett maktskifte. Möjligen blir det frågan om att återinföra förmögenhetsbeskattning ”på det ena eller andra sättet”.
Ett sätt som väljarna knappast glömt är den socialdemokratiska modellen att särbehandla de verkligt rika och befria några kända miljardärer från förmögenhetsskatt medan högt taxerade fastighetsägare med betydligt mindre inkomster ansågs förmögna nog att beskattas.

Det är en aspekt att väga in när jämlikheten ska mätas mellan regeringsalternativen. Mantrat från vänster lyder ju att Alliansen sänkt skatterna för dem som tjänar mest, men i sanning var det ju s-regeringen som levde upp till detta. Är återställare att vänta? Ska vanligt folk betala högre skatt, medan miljadärer slipper?
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen