Premiärminister Brown räddade sig kvar, för ögonblicket

Brittiske premiärministern Gordon Brown har det inte lätt. Hans och Labours opinionssiffror är nere i källaren. Om han inte visat lite ny energi och kraftfullhet i sitt tal inför partikongressen igår hade avgångskraven vuxit från viskningar till rop.
Nu tycks han ha klarat sitt framträdande hyfsat. Svenska Dagbladet ger honom dock begränsade framtidsutsikter i ledaren, Utan magi behöver Gordon Brown en dos svartkonster:

Brown var i bättre form än på länge, kanske som ett kvitto på att upproret mot partiledaren inte har blossat upp på konferensen. För att avgångsstämningarna verkligen ska lägga sig krävs en vändning av väljarströmmarna bort från det pånyttfött konservativa partiet och David ­Cameron. Om han inte lyckas står potentiella ­utmanare i kö.
Labourledaren har fått både verbalt stöd och en miljon pund av J K Rowling. Men det han verkligen skulle behöva är Harry Potters trollspö.

Och ännu hårdare i sitt omdöme är Daily Telegraph i dagens ledare, They smiled and clapped, yet they’re doomed if Gordon Brown stays:

Han levde upp till förväntningarna. Det är därför hans parti, om man inte avsätter honom, är dömt att förlora.

Lysande formulering. Själv saknar jag Tony Blair. Hans prestation blir större när man ser vad alternativet är.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen