Polisen: seger att kriminella inte grips

Att Sverige är laglöst land demonstrerades åter i helgen då Malmö slogs sönder medan polisen tittade på utan att ingripa. Till DN säger polisbefäl att det var en seger för polisen man inte ingrep mot uppenbart kriminella handlingar, Polisen frustrerad över påtvingad passivitet. På frågan vad polisbefälet tycker om att våldsverkarna upplever sig som segrare, blir svaret:

– Från polisen har vi ingen prestige i om någon anser sig vara segrare. Reclaim the street var en allmän sammankomst och det är en seger för polisen att den kunde genomföras. Så då fanns det väl två segrare.

Polisen jämför sig alltså med buset, ett beväpnat gäng bland andra. Och att våldsverkarna ser sig som segrare, vilket de naturligtvis kan göra eftersom de kunde begå uppenbara brott framför näsan på polisen utan man blev gripen, rycker polisbefälet på axlarna åt.
Ordningsmakten utför inte sitt uppdrag. Jag tycker de som drabbats av skadegörelsen ska skicka räkningarna till polisen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )
.

Rulla till toppen