Obama: ‘min muslimska tro’

I TV-programmet “This Week” i helgen sa Barack Obama när han svarade på en fråga, “min muslimska tro”. Programledaren flikar in: “Din kristna tro?” Obama korrigerade sig, “min kristna tro”. Denna ordväxling har spätt på ryktena om att Obama är muslim, rapporterar Washington Times i Obama’s verbal slip fuels his critics.
Obama får naturligtvis ha vilken religon han vill. Problem uppstår om man döljer något, eller upplevs dölja något. Sarah Palins 17-åriga dotter blev genast krossad av medierna därför att man, när Sarah Palins nominering som vicepresident offentliggjordes, inte omedelbart talade om dotterns graviditet.  
Utöver felsägningen får Obama kritik för att han försöker utmåla sig som offer för angrepp från motståndare. McCains kampanjtalesman anser det ovärdigt Obama att se sig som offer när han kandiderar till en post som ledare för den fria världens största land.
Och Obama har ju inte mött tillnärmelsevis lika mycket ryktesspridning och falska påhopp som Sarah Palin den senaste veckan.
Se videosegmentet hos ABC News: “My muslim faith“.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen