McCain i kraftig ledning över Obama: 54-44%

En av USA:s största tidningar rapporterar idag att republikanska presidentkandidaten John McCain tagit en kraftig ledning över demokraternas kandidat Barack Obama. USA Today skriver i McCain leads Obama by 54%-44%:

I en ny mätning, utförd fredag till söndag, leder McCain över Obama med 54%-44% bland de väljare som troligen går och röstar (likely voters). Denna mätning bland 1.022 vuxna, inkluderar 959 registrerade väljare, har en felmarginal på 3 procentenheter.

Barack Obamas kamp mot Hillary Clinton skapde energi i det demokratiska partiet under våren. Men nu har republikanerna med en rad lysande tal på konventet och med Sarah Palins inträde på scenen fått fart på de republikanska sympatisörerna.
Fortfarande har Obama en bättre organiserad kampanj och flera bedömare anser att demokraterna i detta val är bättre på att med olika marknadsmetoder hitta troliga väljare och bearbeta dem. I de två tidigare valen har Bush-kampanjen varit överlägsen i denna gren. John McCain är däremot inte mycket för att organisera och planera långt i förväg. Han är mer spontan och intuitiv och har därför aldrig byggt upp en ordentlig organisation. Han förlitar sig på partiets vanliga kanaler i delstaterna. Det är inte säkert att de är tillräckligt effektiva, de jobbar ju för många andra kandidater samtidigt på delstatsnivå och borgmästarnivå.
Men nog har valrörelsen hettat till rejält efter konventen. Och McCain är i högsta grad med i racet!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen