McCain och Obama agerar olika om finanskrisen

Många bedömare menar att oppositionspartiet, och därmed Barack Obama, troligen har störst nytta av den nya finansiella krisen på USA:s lånemarknad.
Men John McCain har inte tillhört de styrande heller. Han vill tillsätta en kommission som går till botten med hur det här kunde hända, för att sedan se över regelverken. Han är på offensiven, vilket framgår i den här dagsaktuella valreklamen (30 sek):
httpv://www.youtube.com/watch?v=x7EbK1RREU4
Barack Obama demonstrerar istället hur okunnig han är om den finansiella sektorn, och att han inte lyssnar på sina egna rådgivare. Wall Street Journal skriver i Obama Attack McCain’s Economic Credentials:

Senator Obama säger att händelserna de senaste dagarna har givit ”den slutgiltiga domen mot en ekonomisk filosofi som totalt har misslyckats”. Han jämför nuvarande situation med Savings and Loans, S&L, misslyckande på 1980-talet, som han sa resulterade i en riskfylld finansiellt spel som gjorde bankrutt och krävde massiva insatser med skattebetalarnas pengar. ”Låter det bekant?”, frågade Obama vid valmöte i Colorado.
Obama avhöll sig från att stödja en räddningsinsats liknande den som skapades efter S&L-sammanbrottet för att få slut på bankkrisen. En av hans egna och främsta ekonomiska rådgivare, förre centralbankschefen Paul Volcker, har varit en ledande förespråkare för en liknande statlig intervention för att köpa upp och rädda lånemarknaden.

Alltså: antingen lyssnar inte Barack Obama på sina egna ekonomiska rådgivare, eller så begriper han inte vad han säger.
Det inger ingen trygghet att höra en presidentkandidat svamla utan att veta vad han säger, därtill i en krissituation. Då är ju John McCains agerande betydligt mer stabilt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen