Kvoterad föräldraförsäkring är en höger-vänsterfråga

Östgöta Correspondenten gör en god definition på vad kvoterad föräldraförsäkring är i ledaren. Kvoterad jämställdhet slår fel:

[D]et finns många folkpartister som vill förbjuda möjligheten för mammor och pappor att överlåta föräldradagar till varandra.

Men att mot denna bakgrund påstå att kvotering inte är en höger-vänsterfråga är ett förvirrat resonemang. Problemet är att folkpartister och andra borgerliga så lätt faller för socialismens lockelse till statligt förmynderi. Socialistiska beslut blir inte mindre socialistiska därför att de som genomför dem kallar sig något annat än socialister. Kvotering är en vänsterfråga. Kvotering bygger på förutsättningen att staten vet bäst och att medborgarna är för korkade att fatta beslut om sina egna liv.
Få uppfattningar gör mig så förbannad som när dessa politiska besserwissrar sticker ut sina fula trynen och påstår att de är mer kompetenta, bättre och smartare än medborgarna i gemen. Dessa tomtar borde avslöjas och i val kastas ut ur riksdag och kommunfullmäktige, vilka partier de än kandiderar för. Denna mentalitet hör inte hemma i en demokrati.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen