Sarah Palins folklighet

Försöken att smutskasta Sarah Palin och hennes familj slår tillbaka på vänstern och kan komma att stärka hennes popularitet, skriver Politico i New Palin details may help, not hurt:

De triviala händelser som nu blir kända om Palins familj uppfattas förmodligen som väldigt bekanta händelser hos många vanliga amerikaner. Det är denna vanlighet som gör henne till ett sådant politiskt löfte för John McCain — och ett sådant farligt hot för motståndarna i demokraterna.

Att Palins tonårsdotter är gravid har inte varit någon hemlighet. Och att attackera en kvinnlig vicepresidentkandidat för dotterns graviditet är så snaskigt att till och med Barack Obama har fått rycka ut och ta avstånd från sina hånfulla partikamrater. Obama tvingas påpeka att hans mamma var tonåring när hon födde honom.
Men det hindrar inte SVT att i morgonnyheterna ta efter vänsterns hånfulla utfall mot Palin: McCains vicepresident innebär ”nya problem” rapporterar statstelevisionen skadeglatt om tonårsgraviditeten. Opartiskt? Visst!
Det är typiskt att journalistkåren kastar sig över en arbetarklasskandidat som inte följer vänstern. Det finns ett och annat undantag. Time har besökt Sarah Palins hemtrakter och rapporterar: Where Palin Made Her Name.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen