Kommer vänstern att sätta Malmö i brand?

För sju år sedan slog vänsterextremister sönder Avenyn i Göteborg. Har turen nu kommit att demolera Malmö? Oron är stor, skriver Sydsvenska Dagbladet idag, Håll rent till vänster:

Oron växer inför vad som väntar i samband med Europeiska sociala forumet, ESF, som inleds i Malmö om halvannan vecka. Forumet har fått konkurrens från grupper som anser att ESF inte är tillräckligt radikalt. Ett nätverk kallat ”ESF 2008 Action Group” skriver i sin programförklaring att ”många av de tusentals aktivister som väntas resa till Malmö för att delta i ESF kommer att ta tillfället i akt att också omsätta sina politiska ställningstaganden i praktisk handling genom massaktioner tillsammans med andra” . . .
Den rödgröna majoriteten i Malmö har gett 2,5 miljoner kronor i direkt stöd till arrangörerna och den politiska striden blossar nu upp på nytt. . .
Att det nu dyker upp extremister som vill ta tillfället i akt att leka revolution borde inte heller överraska. . . Men arrangörerna av ESF har ett ansvar. Det ser exempelvis inte bra ut när en grupp som kallar sig Ofog både deltar i seminarier på ESF och – hos den konkurrerande aktionsgruppen – utlovar handgripliga aktioner

När Göteborgs slogs sönder kom den organiserade vänstern undan. Så får det inte bli nu. Om ESF-aktivister börjar härja i Malmö är det socialdemokraterna som är ansvariga. De har ju givit skattebetalarnas pengar till extremisterna! Om skyltfönster krossas, gatstenar viner och bränder anläggs, då är det en miljö som socialdemokraterna medvetet skapat. Det är så dagens socalistiska ”revolution” ser ut. Väljarna borde ställa sig frågan om det är mer sånt man vill ha.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen