Karl Rove: Obama kan inte vinna mot Sarah Palin

Senaste årtiondets främste amerikanske valstrateg, Karl Rove, skriver i Wall Street Journal, Obama Can’t Win Against Palin:

Av alla fördelar som guvernör Sarah Palin fört med sig som republikansk kandidat kan den allra viktigaste vara att Barack Obama fått henne på hjärnan. Hur ska man annars förklara Obamas beslut att gå till attacker mot henne? Det är en kamp han kommer att förlora. Om Barack Obama vill vinna måste han komma ihåg att han ställer upp mot John McCain i presidentvalet, inte mot Sara Palin i valet av vicepresident …
I Palin möter Obama ett politiskt fenomen som förändrat dynamiken i valrörelsen. Amerikaner har sällan sett någon som omedelbart och med sådan energi når kontakt med stora skaror av väljare. Palin kan vara den förste kandidaten till posten som vicepresident sedan Lyndon B Johnson som förändrar valutgången. Om Obama fortsätter att attackera henne ökar oddsen för att guvernör Palin blir vice president.

Ja, nog är det fantastiskt att en kvinna kan reta upp män på vänsterkanten så till den milda grad. Så bakåtsträvande, så sexistiskt, så inskränkt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen