DN och SVT försöker ta heder och ära av John McCain

Hur lågt kan journalistkåren sjunka? Det tycks inte finnas någon botten. I dag har Dagens Nyheter och Sveriges Television försökt att ta heder och ära av John McCain genom att hänvisa till en meningslös och ointressant filmsnutt man hittat i svenskt arkiv på John McCain från Vietnam 1973.
DN och SVT insinuerar att John McCain haltar ”lätt” på filmen trots att det påstås att han utsatts för tortyr. Underförstått: McCain ljuger!
Bara totalt okunniga journalister kan komma med sådana insinuationer. I amerikanska medier, bland annat i CNN förra helgen, visades rörliga bilder från samma tillfälle som den svenska filmsnutten. Det är alltså inte alls några unika bilder man hittat.
Dessutom har John McCain förmodligen världens mest offentliga medicinska journaler!
Läser inte folk på DN och SVT vänsterblaskan New York Times?!! Där har McCains medicinska journaler granskats: Release of McCain’s Medical Records Provides Unusually Broad Psychological Profile:

Genom att offentliggöra 1.500 sidor med medicinska journaler har senator John McCain lämnat ut en ovanligt stor mängd fakta för en kandidat till högre ämbete, inklusive den bredaste informationen som allmänheten någonsin fått om en presidentkandidats psykologiska profil.
Förklaringen till att hans journaler är så omfattande är att McCain som pilot sköts ner över Nordvietnam och drabbades av allvarliga frakturer och andra skador under mer än fem år som krigsfånge.

Om Dagens Nyheter och Sveriges Television inte tror att John McCains levnadshistoria granskats in i minsta detalj av amerikanska vänstermedier är man helt tabbade bakom vagnen på dessa redaktioner.
DN och SVT beter sig som provinsiella byfånar i sin amerikanska presidentbevakning.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen