Inget skutt i opinionen för Obama

Alla kommentatorer har räknat med att Barack Obama under helgen efter konventet, då han nästan dygnet-runt i TV och andra medier kunnat göra reklam för sin kandidatur. Efter konventet 1992 ökade Bill Clinton med 16 procentenheter. Så mycket har man inte räknat med i år, men de flesta har talat om hälften, omkring 8 procent. Att Obama skulle dra ifrån McCain har ingen tvekat om.
Nu kommer CNN:s mätning för helgen. Obama leder med ynka en procent över McCain: CNN Poll: Obama 49, McCain 48.
Det är mer än två månader kvar till valdagen, så mycket kan hända. Men mätningen antyder att ett bra tal av Obama inte längre ger något opinionsstöd. Folk har hört hans tal till leda nu, och vill veta vem han är och vad han står för. Men på de punkterna får man fortfarande svävande svar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen