Hillary Clinton och Sarah Palin attackerar inte varandra

Medan svenska ”liberala” kvinnor som blivande DN-redaktören Heidi Avellan och Karin Rebas i Sundsvalls Tidning, attackerar Sarah Palin för att hon är kvinna, intar Hillary Clinton en annan ton. AP rapporterar i A Hillary vs. Sarah smackdown? Don’t bet on it:

De som väntar på rallarsvingar mellan Hillary och Sarah kan få vänta förgäves. Först startade Sarah Palin sin kampanj för vicepresident med att lovorda Hillary Clintons strävan att i demokratiska primärvalet bli presidentkandidat. På måndagen svarade Clinton i samma tongångar.
”Det är en stor bedrift”, sa Clinton om Palins nominering som republikanernas första kvinnliga vicepresidentkandidat.

Sedan tillade naturligtvis Clinton att valet handlar om politik och där håller hon inte med Palin, utan Barack Obama och Joe Biden.
Men detta att erkänna en kvinna för hennes kompetens, även om man inte håller med i sak, förmår inte så kallade liberala kvinnor. De hatar kvinnor som inte är som dem själva. Män får ha andra åsikter och kan respekteras för det, men kvinnor? Absolut inte! De ska dras i smutsen för att de har fräckheten att uttrycka sina uppfattningar som kvinnor.
Och så undrar en del varför kvinnor har svårt att nå maktpositioner?!! De måste ju kliva över en feministisk pöbel som gör allt för att dra ner dem.
Jag är emot kvotering, men respekterar dem som visar sig vara kompetenta och kraftfulla oavsett kön. Och oavsett vilka åsikter de råkar ha. Personliga kvalifikationer ska bedömas som sådana, inte efter andra omständigheter. Sedan är det alltid kul när mångfalden ökar, när en person med en bakgrund som inte förekommit tidigare gör entré och visar sig ha förmåga utöver det vanliga.
Det är min syn. Men den verkar väldigt, väldigt ovanlig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen