Finansministerns inre röst

Upsala Nya Tidning skriver i ledaren, Finansministern talar inte östgötska längre:

Det finns inte mycket kvar av nyliberalen Anders Borg. Alldeles för ofta hemfaller han åt ett slags social ingenjörskonst, som vore ekonomi en exakt vetenskap. Dagens finansminister skulle säkert fnyst åt och avfärdat sig själv modell yngre, precis som Robert Aschberg gjorde från progamledarstolen i Diskutabelt [1989].
Men i ibland, kanske bara i bland borde Anders Borg släppa fram den där östgötske ynglingen. Föreställning om en total nedmontering av den offentliga välfärden är inget alternativ, men det är inte heller tron att ekonomin låter sig detaljstyras från finansdepartementet.

Utan tvekan håller jag med. Och den entreprenörsanda som Sverige behöver släppa loss om arbetslinjen ska fortsätta fungera kräver liberalare arbetsrätt. Här behövs den unge Anders Borgs övertygelse.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen