Demokratiproblem att media inte granskat Obama

Om Barack Obama vinner presidentvalet har Amerika köpt grisen i säcken. Vi vet ännu inte vem han är, skriver Tony Blankley i Washington Times, Obama remains unknown:

Mainstreammedia har gått över gränsen och är nu rena propagandister för Obama-kampanjen. Även om de i årtionden har varit vänster och lutat åt denna riktning, har de med årets presidentvalkampanj för första gången medvetet slutit upp bakom den ena kandidaten och attackerat den andre. Detta är inte längre journalism — det är simpel propaganda. Och resultatet är att vi nu är några veckor ifrån möjligheten att välja en president som inte grundligt, inte ens halvhjärtat, å väljarnas vägnar blivit granskad av dem som har den uppgiften — pressen.
Barack Obamas image som medierna har presenterat är inte en ärlig beskrivning av vem han egentligen är. De har medvetet hoppat över flera år av hans liv och visat brist på nyfikenhet på dessa luckor som strider mot journalistiska instinkter. Därför har allmänheten en image av Obama som ”mannen som aldrig var”. Jag använder denna fras ur en film från 1956 om en verklig underrättelseoperation under andra världskriget som syftade att lura tyskarna att tro att de allierade skulle invadera Grekland snarare än Italien 1943. Operationen involverade att förse ett lik, klädd i officersuniform och placerad nära Spanien. Liket hade en portfölj med falska dokument som antydde att de allierade höll på att planlägga invation i Grekland eller Sardinien.
För att göra operationen trovärdig skapade brittiska underrättelsetjänsten ett fiktivt liv för liket — genom kärleksbrev, biljetter till en Londonteater och andra detaljer — men inte om det verkliga livet som den unge döde mannen vars lik användes. Detsamma gäller den bild som medierna har lyft fram för nationen om Barack Obama: det är inte hans eget.

Blankley går sedan igenom en rad exempel på hur medierna ger en bild av Obama som inte stämmer med verkligheten, för att avsluta:

Allmänheten kommer att rösta baserat på en idealiserad image av en man som aldrig funnits. Om han vinner kommer vi istället att regeras av den cyniske, bittre man som Barack Obama egentligen är. Man kan bara hoppas att ledande journalister kommer att få samma hårda domar för sin professionella vanskötsel som Wall Street-aktörerna nu får för sina misslyckanden.

Ja, om Barack Obama vinner kommer USA att vakna upp i chock över att upptäcka att mannen i Vita huset är någon helt annan än den man trodde att man röstade på.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen