Demokrater oroliga att Obama blåser sina chanser

Sedan John McCain valde Sarah Palin som sin vice, har Barack Obama varit ur balans. Han har blivit grinig, gnällig och gör klumpiga utfall mot kvinnor. Demokratiska partiet är skärrat, rapporterar Politico i Autumn Angst: Dems fret about Obama. Man skriver:

I takt med att opinionsmätningarna visar att John McCain är ikapp eller till och med gått om Obama har oron och spekulationerna bland demokratiska pariets främsta kampanjmakare ökat. De är oroliga över att Obama missade chanser under sommaren och fortfarande underskattar motståndet inför höstens valrörelsen.
“Det är mer än växande oro”, säger Doug Schoen som var ledande analytiker i demokraternas kampanj 1996 då Bill Clinton återvaldes. “Det är påtaglig frustration. Djupt rotat obehag över att man inte längre har kontroll över valrörelsens teman.”
Joe Trippi, strategen bakom Howard Deans presidentkampanj 2004 och John Edwards kampanj i år, säger att Obama har varit långsam i att inse att valet av Alaskas guvernör Sarah Palin som andranamn förändrar dynamiken i valrörelsen.
“De var inställda på att valdebatten skulle handla om ‘erfarenhet mot förnyelse’, det som fungerade mot Hillary Clinton”, säger Trippi. “Och jag tror Palin helt klart förändrat fokus till förnyelse och reform mot förnyelse. [Republikanerna] har anpassat sig och det har fått [Obamakampanjen] lite ur balans.”
En stor donator till demokratiska partiet är mer rakt på sak efter att ha studerat opinionsmätningarna: “Jag är desperat. Det händer igen. Det är en mardröm.”

Det senaste misstaget från Barck Obama är att inte bara tala om motståndarpartiets vice, alltså sänka sig till en lägre nivå än presidentnivån och därmed låta McCain framstå som den ende presidentkandidaten, utan dessutom gå till så grova påhopp på en kvinnlig kandidat direkt efter det att han själv avvisat Hillary Clinton som sin egen vice. Obama framträder som motsatsen till en gentleman.
McCain-kampanjen är inte sen att understryka det. Här är nattens nya valfilmen (30 sek):
httpv://www.youtube.com/watch?v=LK4oWay1VbE
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen